Oferta speciala: Scanare completa prin RMN12.02.2014

Scanarea corporala completa prin RMN este o metoda rapida si sigura pentru identificarea si diagnoza precoce a cancerului, dar si pentru examene de rutina pentru verificarea starii de sanatate.

Incidenta tot mai crescuta a bolilor canceroase creste gradul de ingrijorare şi preocupare fata de aceasta problema a tot mai multor oameni.

Persoanele sanatoase, dar mai ales cele cu suspiciune pentru o boala canceroasa, pot apela la scanarea prin Rezonanta Magnetica (RMN) – un examen fara radiatii şi fara nici un pericol pentru sanatatea pacientului. In mod normal, un examen RMN clasic se face pentru o anumita regiune a corpului, aparatul RMN fiind calibrat in mod special pentru a obtine imagini cat mai bune din regiunea vizata.

Cu totul altfel se intampla lucrurile in cazul aparatului RMN pentru intregul corp aflat in spitalele ACIBADEM, care permite, asa cum spune si numele acestuia, scanarea intregului corp. RMN pentru intregul corp poate fi folosit atat pentru copii, cat si in cazul femeilor gravide, investigatia neprezentand nici un pericol si fiind fara urmari asupra starii de sanatate.

Imaginile de difuzie cu scanuri de inalta rezolutie pe intreg corpul sunt obtinute de dispozitivul RMN pentru intregul corp sunt captate in secvente subtiri.

Imaginile obtinute evidentiaza oasele, tesuturile moi, cum ar fi muschi, piele, nervi sau vase de sange si organe cum ar fi creierul si inima.

Prin scanarea RMN pentru intregul corp se pot obtine imagini din cele mai multe parti ale corpului.

Pentru ce este utila aceasta tehnica?
- diagnosticarea precoce, ceea ce inseamna aplicarea unui tratament eficient intr-un timp optim
- permite diagnosticare rapida in cazul tumorilor de san, prostata, gastrointestinale si altele
- tumorile de dimensiuni foarte mici pot fi identificate cu usurinta
- metoda este recomandata pacientilor cu risc crescut de cancer sau pentru care exista suspiciune cu privire la aceasta boala
- este o buna alternativa pentru alte metode de investigare ce ar dura un timp mai indelungat
- scanare corporala completa pentru structurile parenchimatoase si partile moi si/sau structurile vasculare
- pemite scanarea detaliata a intregului corp “de la crestet pana la talpi” prin posibilitatea unei miscari continue a mesei de examinare in timpul scanarii
- pentru a afla cauza anumitor simptome, cum ar fi durerile articulare sau musculare, rigiditatea articulara sau musculara, inflamarea articulatiilor, pierderea in greutate.

Informatii:
- scanarea intregului corp se face intr-o singura sedinta ce dureaza aproximativ 45 minute
- in aceeasi sedinta se scaneaza extremitati cefalice, cavitatea abdominala, plamanii, coloana, sistemul osos, extremitatile
- prin scanarea RMN pentru intregul corp, se evidentiaza diferentele dintre tesutul sanatos si nesanatos
- diametrul aparatului este de 70 cm
- lungimea aparatului se adapteaza dupa pacient
- in timpul scanarii se poate asculta muzica
- in timpul scanarii aparatul ofera comenzi in 14 limbi
- nu se emit radiatii
- atunci cand este utilizat pentru un examen de rutina nu se foloseste substanta de contrast
- printr-o examinare RMN pentru intregul corp, se obtin imagini foarte detaliate ale corpului, astfel incat, de multe ori, se pot observa lucruri care nu sunt evidentiate radiologic sau prin alte teste, cum ar fi o ecografie
- pacientul nu trebuie sa manance 6 ore inainte de investigatie.
Protectia datelor personale
Cookies
A.N.P.C.