Evenimentul zilei: Romanii se trateaza ieftin in strainatate11.09.2009

De la turismul balnear si pana la interveniile chirurgicale, din ce in ce mai multi romani cu dare de mana cauta spitalele din strainatate pentru diferite afectiuni.

Fie ca sunt tratati mai bine, au mai multa incredere in sistemul vestic de sanatate sau uneori platesc mai putin, cererea venita din partea romanilor este tot mai mare. „Exista o mare cerere pentru aceste servicii si, curand, tot mai multi romani vor pleca in strainatate pentru a beneficia de servicii medicale, la standarde de calitate superioare celor din tara", a declarat pentru evz.ro Razvan Nacea, manager executiv al companiei Seytour Medical Tourism.

"In plus, de multe ori costurile serviciilor medicale din strainatate pot fi egale sau mai mici chiar decat in tara noastra”, a adaugat acesta.

Ungaria si Austria, cele mai cautate de romani


Potrivit acestuia, doua treimi dintre pacientii internati in spitalele din Ungaria sunt romani, in timp ce un numar insemnat alege Austria pentru tratamente zi operatii in clinici si spitale private.

Din informatiile primite de la clinicile partenere companiei noastre, circa 8.500 de romani au beneficiat in semestrul I al anului de tratament de specialitate in clinici din Ungaria, Austria, Germania si Israel ”, sustine reprezentantul companiei.

In Romania, costul unei zile de spitalizare pentru un pacient, neincadrat in sistemul de asigurari sociale de sanatate, poate varia intre 115 lei si 3.150 de lei, in functie de spital si serviciile oferite.
Protectia datelor personale
Cookies
A.N.P.C.