Zeci de mii de straini se trateaza in Romania. Cate milioane de euro ne lasa anual28.05.2014

Peste 20.000 de straini vin in fiecare an sa se trateze in Romania, cheltuind pe servicii medicale, cazare si masa, peste 60 de milioane de euro.

Principalele interventii cautate de straini in Romania sunt chirurgia estetica si tratamentele dentare.

"Nu exista o statistica oficiala in acest sens, dar din discutiile noastre cu reprezentantii turismului medical, putem estima ca peste 20.000 de straini au venit anul trecut pentru turism medical in Romania", a declarat agentiei Mediafax Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

O interventie medicala in Romania inseamna pentru un strain o cheltuiala de 1.500 - 2000 de euro, arata Asociatia Nationala Agentiilor de Turism (ANAT).

Din cei 20.000 de straini, aproximativ 8.000 vin pentru chirurgie estetica, 7.000 pentru interventii dentare complexe (implanturi etc.), iar restul pentru operatii de micsorare a stomacului, investigatii oftalmologice in spitale private si alte tratamente.

Purtatorul de cuvant ANAT pentru turismul medical, Razvan Nacea, spune ca cei mai multi straini care vin pentru servicii medicale provin din Marea Britanie, Germania, Franta, Italia si Israel. 

Articolul integral, aici.

Protectia datelor personale
Cookies
A.N.P.C.