Turismul medical, poarta strainilor catre Romania03.07.2014

30% dintre turistii straini care viziteaza Romania vin pentru cumparaturi, evenimente si tratament medical. Avem statiuni balneoclimaterice recunoscute in intreaga lume pentru remediile lor naturale. Ne lipseste insa infrastructura necesara sa aducem si mai multi straini la noi. Nu avem autostrazi si nici zboruri directe spre zonele turistice.

Renumele Bailor Felix a depasit cu mult granitele tarii. In fiecare an, mii de turisti straini vin aici la tratament. Cei mai fideli sunt israelienii atrasi de ospitalitatea romaneasca, dar mai ales de apa termala, un adevarat elixir al tineretii.

In statiunile balneo din Romania, in jur de 30-40% dintre turisti sunt straini.

Si pe litoral bazele de tratament sunt acum aproape pline.

Statistica arata ca 90% din turistii straini raman cu o impresie placuta despre tara noastra si promit sa revina. Insa e greu sa-i convingi sa ne viziteze pe cei care nu au mai fost in Romania.

50% din statiunile balneo si bazele de tratament din Romania au fost renovate si modernizate. Celelalte sunt in paragina.

Anul acesta, Autoritatea Nationala pentru Turism a alocat 10 milioane de euro pentru promovarea Romaniei in strainatate.
Protectia datelor personale
Cookies
A.N.P.C.