Zeci de mii români cumpără anual pachete turistice medicale. Vezi cât costă o naştere în Austria25.02.2013

Chiar dacă România are servicii medicale mai ieftine decât în Europa de Vest, mulţi români preferă să plece în străinătate pentru a se trata de anumite afecţiuni. Numărul vacanţelor medicale cumpărate de români este în creştere de la an la an. Mulţi merg în străinătate pentru a se trata de diferite boli, iar o mare parte aleg vacanţele medicale pur şi simplu pentru relaxare.

Pentru a nu fi puşi în situaţia de a căuta ei singuri spitalul potrivit, medicul potrivit pentru boala de care suferă sau serviciile medicale de care au nevoie, într-o ţară străină, mulţi români apelează la firmele specializate în turismul medical.

"Turismul medical este tot mai interesant pentru românii care vor să beneficieze de servicii medicale de calitate în străinătate. În 2012 s-a înregistrat o creştere de aproximativ 20% pentru cererile de investigaţii şi operaţii în clinici private din Austria şi Ungaria şi 30% pentru serviciile de spa& relaxare", a spus pentru RTV.NET Răzvan Nacea, managing director la Seytour International Corporation.

Ce servicii caută români în străinătate


Anual zeci de mii de români apelează la vacanţele de turism medical. "Aproximativ 20.000 de români cumpără anual vacanţe medicale. În această ramură intră vacanţele de relaxare, controalele medicale în străinătate, vacanţele de turism balnear, tot ce ţine de domeniul medical", a spus pentru RTV.NET, Traian Bădulescu, consultant în turism.
Firmele de turism medical pun la dispoziţie servicii medicale în toată lumea, dar românii aleg destinaţiile mai aproape de casă. "Destinaţiile turistice medicale preferate de români sunt Ungaria, Austria, Turcia şi Germania. Aceste destinaţii sunt renumite pentru serviciile de calitate şi sunt alese de românii cu probleme în domeniile oftalmologiei, pediatriei, urologiei, cardiologiei, precum şi de cei cu probleme de ortopedie", a mai spus Răzvan Nacea.

Citeste mai mult pe RTV.NET.
Protectia datelor personale
Cookies
A.N.P.C.